Időjárás

Havazik az Alpokban

Egyre lejjebb ereszkedik a hóhatár, de az időjárási körülmények mégsem kedveznek a síelésnek.

2017.07.24 23:30ma.hu
Fotó: AFP

Hidegfront hozott Magyarországra zivatarokat és lehűlést, az Alpok magasabb régióiba pedig havazást - derül ki a Síelők.hu beszámolójából.

A francia hegyekben hétfőn reggel kezdett esni a hó, 2900 méter felett már meg is maradt. A hóhatár fokozatosan lejjebb ereszkedik.

Svájcban is havazást várnak 2000 méter felett, Ausztriában pedig a tiroli gleccsereken már el is kezdődött. Ám a viharos időjárás nem kedvez a síelésnek, és a túrázásnak sem az alacsonyabb hegyekben. Flachau síterepén a kedvezőtlen időjárás miatt leállították az összes liftet.

A magasabb régiókban nem szokatlan nyáron az ilyen hidegbetörés, de néhány nap havazás és esőzés után az időjárás általában visszatér a rendes kerékvágásba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.