Gyász

Elpusztult a cica, aki évekig volt polgármester egy alaszkai városban

Négy évvel ezelőtt, túlélt egy súlyos kutyatámadást, tavaly pedig azt, hogy a halálhírét keltették.

2017.07.24 11:16ma.hu
Fotó: AFP

Szomorú közleményben tudatta családja szombaton, hogy húsz évesen és három hónaposan elpusztult Stubbs, a macska - írja a Guardian.

Stubbs közel húsz éve, 1998 óta volt szülővárosa, a 900 lakosú, alaszkai Talkeetna polgármestere. Mivel imádott koktélos pohárból macskamentás vizet inni, kisebbfajta turistaattrakciónak is számított. Négy évvel ezelőtt, túlélt egy súlyos kutyatámadást, tavaly pedig azt, hogy a halálhírét keltették. Az idős Stubbs az utóbbi fél évben már visszavonultan élt, alig lehetett látni a város utcáin, és kedvenc helyén, Nagley vegyeskereskedése környékén.

Stubs halála nem feltétlenül jelenti azt, hogy Talkeetna macskapolgármester nélkül marad. A nagy elődnek van ugyanis egy leszármazottja, Denali, aki majdnem teljesen olyan, mint ő volt.

"Lenyűgöző, de Denali pontosan ugyanaz a személyiség, mint Stubbs volt: imádja, ha a figyelem középpontjában van, és nagy társaságban úgy viselkedik, mint egy kölyökkutya. Mondhatni, minden tekintetben Stubbs mancsnyomába lépett" - írja a család a lehetséges utódról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.