Elefántmentés

Így mentettek ki két elefántot a tengerből a Sri Lanka-i haditengerészek (videó)

Már egy kilométerre voltak Sri Lanka partjaitól, és alig tudták tartani magukat, amikor kimentették őket.

2017.07.24 10:52ma.hu
Fotó: AP

Két fiatal elefántot mentettek ki a tengerből vasárnap a Sri Lanka-i haditengerészet egységei, akik videófelvételt is készítettek a mentésről - jelentette az AFP francia hírügynökség.

Az elefántokat a haditengerészet egyik járőre vette észre, nagyjából egy kilométerre a partoktól. Hatalmas szerencséjük volt, hogy a járőrhajóról észrevették őket - közölte a haditengerészet, amely nagy erőket mozgósított az állatok kimentésére.

Az elefántokhoz több hajó vonult ki, majd búvárok köteleket erősítettek rájuk, és sekély vízbe vontatták őket.

Miután a partra segítették őket, az elefántokat szabadon engedték a Foul Point dzsungelben.

A vadállatok feltehetően akkor sodródtak ki a nyílt vízre, amikor egy sekély öblön mentek át.

A Sri Lanka-i haditengerészet egységei alig két hete egy hasonló mentést hajtottak végre. Akkor egy magányos elefántot mentettek ki a tengerből, nyolc kilométerre a partoktól.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.