Harcrakész

Trump elnöki rendeletet adott ki a védelmi ipar megerősítéséről

Ez nem jelent túl jót...

2017.07.22 18:22MTI
hirdetés

Donald Trump amerikai elnök rendeletet adott ki pénteken az amerikai védelmi ipar megerősítéséről.

A dokumentum előírja a védelmi szektor teljes körű átvizsgálását, valamint a beazonosított hibák és hiányosságok kijavítását és megerősítését.

Peter Navarro, a Fehér Ház Országos Kereskedelmi Tanácsának igazgatója sajtótájékoztatóján elmondta: az elnöki rendelet célja, hogy a kormányzat általános képet kapjon a védelmi ipar szereplőiről, beleértve azokat a vállalatokat, amelyek elhagyni készülnek az ágazatot, bizonyos űrt hagyva maguk után az amerikai fegyvergyártásban.

Az elnöki rendelet egyúttal javaslatokat is kér a védelmi ipar fejlesztését szolgáló szabályozási és törvényi változtatásokra.

"Amerika védelmi ipara nagyon leromlott" - fogalmazott Navarro. Ennek alátámasztására kifejtette, hogy például pillanatnyilag csupán egyetlen olyan vállalat van az Egyesült Államokban, amely képes tengeralattjárók bizonyos alkatrészeit megjavítani.

Az elnöki rendelet értelmében a felülvizsgálatot a Pentagon (védelmi minisztérium) irányítja a munkaügyi és a belbiztonsági tárcával együttműködve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.