Trófeavadász

Megölték Cecil fiát is

Egy trófeavadász lőtte le Xandát, a 2015-ben botrányos körülmények között elpusztított híres zimbabwei hímoroszlán kölykét.

2017.07.21 16:14MTI

Xanda hatéves volt, és egy két nőstényből és több kölyökből álló falka vezére. Egy trófeavadász július 7-én ejtette el a Hwange Nemzeti Park területén kívül, pontosan a két éve lelőtt Cecil halálának helyszíne közelében.

Xanda is, épp, mint Cecil, GPS-nyakörvet viselt. A jeladó adatai szerint mindkét oroszlánt a védett területen kívül ölték meg.

Xanda volt a falkavezér (Fotó: Hwange Nemzeti Park)

Cecil egyedülálló volt korom fekete sörénye miatt, sokan Zimbabwe büszkeségének tartották őt, de egy amerikai trófeavadász kicsalogatta a védett övezetből és lelőtte. Cecilnek tavaly még 12 kölyke volt.

Büszke volt magára a fogorvos (Fotó: Walter Palmer Facebook)

A World Animal Protection szervezet vezetője elfogadhatatlannak tartja Xanda kegyetlen leölését és felszólította az afrikai országokat, hogy az oroszlánok védelmén, ne a vadászatán fejlesszenek.

A Lions of Hwanke National Park úgy tudja, hogy egy zimbabwei vadász lőtte le a fiatal hímoroszlánt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.