Gyász

Magyar katonák vesztették életüket a kelet-ukrajnai harcokban

Kétnapos gyászt hirdetett Kárpátalján Hennagyij Moszkal, a megye kormányzója pénteken a kelet-ukrajnai harcokban a héten elesett két kárpátaljai katona emlékére.

2017.07.21 12:20MTI

A kormányzó Moskal.in.ua című hivatalos honlapján közzétett rendelete értelmében a pénteki és szombati gyásznapokon félárbócra eresztik az állami lobogót a közigazgatási épületeken, az államhatalmi szervek és a helyi önkormányzatok korlátozzák szórakoztató rendezvények megtartását, a rádiók és televíziók szórakoztató műsorok sugárzását a megyében.

Hennagyij Moszkal a honlapján emlékeztetett arra, hogy a napokban a Donyec-medencében folyó harcokban a munkácsi 128-as dandár két kárpátaljai katonája esett el. Kedden ellenséges aknatűzben vesztette életét a 22 éves Balázs Zoltán királyházai születésű szerződéses katona.

Csütörtökön szakadár mesterlövész végzett a 21 éves Szerhij Hladkij mezőterebesi (Sztrabicsovo) illetőségű, ugyancsak szerződéses állományú tizedessel. Balázs Zoltánt csütörtökön katonai tiszteletadás mellett búcsúztatták el szülőfalujában, Királyházán, és helyezték örök nyugalomra a közeli Nagyszőlősön, ahol feleségével és kétéves kislányával élt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.