Szaúd-Arábia

Letartóztatták a nőt, mert miniszoknyában sétálgatott

Felrúgta a szaúdi törvényeket és az egész testét fedő lepel helyett miniszoknyában sétálgatott egy nő. Letartóztatták.

2017.07.19 13:10ma.hu

Letartóztatták Rijádban a nőt, aki a napokban felrúgta a szaúdi törvényeket azzal, hogy miniszoknyában sétálgatott egy régi erőd környékén Nazsd tartományban. A törvény szerint a nők csak egész testet fedő lepelben, egy férfi rokon kíséretében mutatkozhatnak. Családon kívüli férfiakkal nem is érintkezhetnek.

A Khalúd néven emlegetett nő azt mondta a rendőrségnek, nem tudta, hogy felkerül a felvétel az internetre, melyet az őt kísérő férfi hozzátartozó készített.

A videó megosztotta a közvéleményt, voltak, akik a lány bátorságát dícsérték, mások viszont törvénytelen cselekedete miatt gyalázták.

Hogy mi lesz a büntetése, még nem derült ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.