Majomság

Több tízezren maradtak áram nélkül egy kíváncsi pávián miatt

Egy transzformátort próbált "megszerelni", meg is csapta az áram. Ötvenezren maradtak elektromosság nélkül.

2017.07.19 07:55ma.hu
Fotó: Africa News

Egy pávián okozott áramkimaradást a zambiai Livingstone-ban, a Viktória-vízesés melletti turistavárosban nagyjából ötvenezren maradtak sötétben - írja az Africanews.

A majom egy magasfeszültségű transzformátort kezdett el "szerelni". Szegényt meg is csapta az áram, de túlélte, a helyi áramszolgáltató, a Zesco pedig átadta a zambiai vadőröknek.

A lap szerint az azért megnyugtató hogy nem valódi szabotázs történt, Edgar Lungu elnök ugyanis a tavalyi vitatott választások óta elég sokat beszél arról, hogy merényletektől tart; erre hivatkozvale is csukta az ellenzék vezérét és felfüggesztette a legnagyobb ellenzéki pártot a parlamentben. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.