Bűnügy

Vérfürdő egy mexikói gyerekzsúron, 11 halott

Egyes források szerint két gyerek is életét vesztette.

2017.07.14 07:15ma.hu
Fotó: AP

Valóságos vérfürdőt rendezett négy férfi Mexikó északi részén, Hidalgo állam Tizayica városában - tudósít az MTI. A médiajelentések szerint a fegyveresek egy tizenegy felnőttet - hét férfit és négy nőtt - lőttek le egy gyerekeknek tartott ünnepségen. Egyes források szerint két gyerek is meghalt, de ezt nem erősítették meg.

Mexikóban az utóbbi hónapokban megszaporodtak az erőszakos fegyveres cselekmények, ami a híradások szerint a kábítószeres bandák közötti harcnak tulajdonítható. Májusban az ezzel összefüggő gyilkosságok száma rekordnagyságot ért el, 2186 ember vesztette életét.

2006-ban a mexikói kormány hadat üzent a drogkartelleknek, azóta több mint 200 ezer ember halt meg vagy tűnt el az erőszakos cselekmények miatt . Néhány hete szintén tizenegy embert gyilkoltak meg, akkor Veracruz államban, ahol több rivális drogkartell is működik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.