Iszlám Állam

A szír ellenzék szerint is meghalt az Iszlám Állam vezetője

Úgy tudni, Bagdadi a kormányerők által ostromlott szíriai Rakkában halt meg egy orosz légicsapásban.

2017.07.11 15:28ma.hu

A Syrian Observatory for Human Rights szerint is meghalt Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője - írja a 24.hu.A szervezetnek állítólag az IÁ der ezzori vezetői erősítették meg a halálhírt. 

Az IÁ sajtóirodája, az Amaq még nem erősítette meg a hírt.

Korábban a szír kormány közölte, hogy egy orosz légicsapásban életét vesztette a dzsihadista szervezet vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi.

Nem ez az első eset, hogy a világ legkeresettebb terroristájának halálhírét keltik, és a mostani hírt is kétkedéssel fogadta sok szakértő.

A szíriai tévé híradása szerint Bagdadi a kormányerők által ostromlott szíriai Rakkában halt meg egy légicsapásban. A Raqqa24 szíriai aktivista szervezet hírt adott egy szombati rakkai légicsapásról, amelynek hét civil áldozata volt, de nem tett említést Bagdadiról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.