Illegális bevándorlás

Nyolc menedékkérőt zsúfoltak a Magyarországra tartó autóba

Magyarországra illegálisan bejutni próbáló ázsiai menedékkérőket tartóztatott fel a román határrendészet az Arad megyei Székudvar (Socodor) térségében péntek hajnalban.

2017.07.07 12:30MTI

A varsándi határrendészek az illegális bevándorlás megfékezése érdekében végrehajtott művelet során hajnali fél négykor állítottak meg egy Székudvar felől a magyar határ felé tartó Audi A4-es személygépkocsit, amelyet egy 26 éves román állampolgár vezetett. Az autó utasteréből és csomagtartójából további nyolc ember - négy férfi, egy nő és három tizenéves kiskorú - került elő, akiknél nem voltak személyazonossági iratok.

Kihallgatásuk során kiderült, hogy iraki és pakisztáni állampolgárokról van szó, akik korábban valamennyien menedéket kértek már a román hatóságoktól. Elmondásuk szerint azért próbáltak illegálisan átszökni Magyarországra, mert be akarnak jutni a schengeni övezetbe.

A migránsok ellen illegális határátlépési kísérlet, a gépkocsivezető ellen pedig embercsempészet gyanújával kezdeményezett büntetőeljárást a román határrendészet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.