Baleset

Sújtólégrobbanás történt egy oroszországi bányában, hárman meghaltak

Százötvenegy embert kimenekítettek, öt bányásszal megszakadt a kapcsolata a mentőalakulatoknak.

2017.07.07 11:11ma.hu
Fotó: AFP

Sújtólégrobbanás történt egy bányában az oroszországi Norilszkban, hárman meghaltak, néhányan megsérültek, 151 embert kimenekítettek - közölték pénteken a kelet-szibériai Krasznojarszki terület hatóságai.

A Zapoljarnij bányában, 490 méteres mélységben 165-en dolgoztak. Százötvenegy embert a felszínre hoztak, tízen a mentési munkálatokban segédkeznek, ők a bánya biztonságos részén tartózkodnak.

A helyszínen négy bányamentő alakulat dolgozik. Az előzetes adatok szerint az aknamélyítő munkálatok során berobbant a bánya légterébe került metángáz.

Az Interfax hírügynökség a katasztrófavédelem forrásaira hivatkozva azt írta, hogy megszakadt a kapcsolat a robbanás közelében dolgozó öt bányásszal. További hét ember tartózkodási helyét felderítették, hamarosan kimenekítik őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.