Terrorizmus

Vietnami túszokat fejeztek le a Fülöp-szigeteki terroristák

Lefejezte két vietnami túszát az Abu Sayyaf nevű Fülöp-szigeteki terrorszervezet, a foglyok holttestére Basilan sziget egyik falujában találtak rá a helyiek szerda reggel.

2017.07.05 12:18MTI

“Ez egy kétségbeesett tett az Abu Sayyaf szélsőségesei részéről, akik tudják, hogy semmit sem nyernek az emberrablásokkal” – tette hozzá Jo-Ann Petinglay katonai szóvivő.

Az Abu Sayyaf összesen hat tengerészt ejtett túszul novemberben a vietnami MV Royal16 teherhajóról. Egyiküket májusban sikerült kiszabadítani.

A lefejezett férfiak Hoang Thong és Hoang Vai Hai voltak.

A hadsereg kapcsolatba lépett a vietnami nagykövetséggel – jelezte a szóvivő.

Az Abu Sayyaf terrorszervezet tagjai (Fotó: news.com)

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek hűséget fogadott Abu Sayyaf szélsőségesei 22 túszt – köztük 14 külföldi állampolgárt – tartanak fogva Jolo szigetén. Az iszlamisták februárban lefejezték egy német túszukat, Jürgen Kantnert, 2016-ban pedig két kanadai fogollyal végeztek.

Az Abu Sayyafot a kilencvenes évek elején hozták létre az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet pénzügyi támogatásával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.