Terror

Több irakit megölt egy nőnek öltözött öngyilkos merénylő

Valószínűleg egy hősiesen viselkedő rendőrezredesnek köszönhető, hogy nem haltak meg még többen a támadásban.

2017.07.03 12:52ma.hu
Fotó: AP

Legalább 14 emberrel végzett, és húszat megsebesített egy nőnek öltözött öngyilkos merénylő a nyugat-iraki Anbár tartomány egyik menekülttáborában - közölte Taha Abdul-Gáni tartományi tisztségviselő hétfőn.

A támadást vasárnap szürkületkor hajtotta végre a merénylő, miközben a hatóságok éppen elszállásolták az Iszlám Állam dzsihadistáinak ellenőrzése alatt álló Kaimból érkezett családokat a táborban

A tartományi tanács tagja úgy tudja, hogy egy rendőrezredes is életét vesztette a merényletben. Az ezredes halála előtt gyanút fogott, odament a támadóhoz, és átölelte őt, valószínűleg azért, hogy így csökkentse a robbantás erejét és áldozatainak számát.

Egyelőre senki sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de minden jel az Iszlám Államra utal, amely számtalan hasonló támadást hajtott végre a múltban.

Az iraki erők a szélsőségesek többségét kiűzték Anbárból, és Moszulban is közel a dzsihadisták teljes veresége. Az Iszlám Állam már csak alig több mint egy négyzetkilométernyi területet tart felügyelete alatt Irak második legnagyobb városában.

Menekülő civilek közé vegyülő női merénylők egy katonával végeztek, többeket pedig megsebesítettek, amikor levegőbe röpítették magukat Moszul óvárosában hétfőn. br>
Ali Abdullah Husszein őrmester elmondta, hogy a két nő a romokban heverő an-Núri mecset közelében csapott le.

Husszein úgy tudja, hogy az elmúlt három napban legalább négy hasonló támadást hajtottak végre az iraki kormányerők ellen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.