Légi katasztrófa

Lezuhant egy mentőhelikopter Indonéziában

Vulkánkitörés miatt csapdába esett turistákat indult kimenteni.

2017.07.03 09:31MTI

Lezuhant egy mentőhelikopter az indonéziai Jáva szigetén, a balesetet senki sem élte túl, a fedélzeten lévő mind a nyolc ember meghalt - tudatták hétfőn a helyi hatóságok.

Fotó: AP

Az indonéziai gyártmányú, Dauphin AS365 típusú helikopter vulkánkitörés miatt csapdába esett turistákat indult kimenteni a Dieng-fennsíkra, de Temanggung körzetben, hegynek ütközött és lezuhant. Az áldozatok fele a haditengerészetnél szolgált, a másik négy ember pedig a mentőegységek tagja volt – mondta el Yusuf Latif, az indonéziai katasztrófavédelem szóvivője. A hatóságok úgy tudják, hogy a baleset idején ködös volt az idő.

A szóvivő elmondta, hogy tudomásuk szerint a helikopter műszakilag kifogástalan állapotban volt, ráadásul nem is volt túl régi, 2013-ban repült először.

A kétezer méterrel a tengerszint felett fekvő, vulkánokban gazdag Dieng-fennsík népszerű a turisták körében, természeti szépségei és az ott található ősi hindu templomok miatt. Tíz turista sérült meg, amikor az egyik kráterből vasárnap délben sár, hamu és megszilárdult láva folyt ki a környékre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.