Svédország

Molesztálások és erőszak miatt marad el egy zenei fesztivál

"Egyes férfiak szemlátomást nem tudnak viselkedni. Ez elfogadhatatlan!" - mondták a szervezők.

2017.07.03 07:50MTI

Nem tartják meg jövőre Svédország egyik legnagyobb zenei fesztiválját, mert állítólag idén is megerőszakoltak egy lányt, többeket pedig molesztáltak.

A norrköpingi Bravalla fesztiválon olyan előadók léptek fel, mint Robbie Williams, Kanye West vagy az Iron Maiden. A fesztivál szervezői az idei zárónapon jelentették be, hogy jövőre nem tartják meg a rendezvényt, nemi erőszak és molesztálások miatt.

"Egyes férfiak szemlátomást nem tudnak viselkedni. Ez elfogadhatatlan!" – mondták a szervezők.

A rendőrségnek 11 szexuális visszaélést jelentettek a megerőszakolt lány esetén kívül.

A fesztivált először 2003-ban rendezték meg, amire 40 ezer bulizó ment el. Mivel tavaly is történt hasonló szexuális visszaélés a fesztiválon, a Mumford and Sons bejelentette, hogy addig nem vesz részt az eseményen, amíg a molesztálásokat és az erőszakos eseményeket ki nem védik teljesen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.