Gyász

Clinton: Kohl az együttműködés politikusa volt 

A közelmúltban elhunyt német politikus gyászszertartásán számos pályatársa tiszteletét tette.

2017.07.01 13:00MTI
Fotó: AFP

Komoly és határozott tartás jellemezte Helmut Kohlt és politikáját, ugyanakkor mindig megegyezésre törekedett, az együttműködést kereste - mondta Bill Clinton korábbi amerikai elnök a német konzervatív politikus rendkívüli európai gyászszertartásán szombaton Strasbourgban.

Clinton szerint Kohl "imádott" német lenni, büszke volt arra, hogy európai, de tárgyalásai során és döntéseiben mindig a közös pontokat kereste.

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök beszédében kijelentette: az egykori német kancellár Németország újraegyesítése és az egységes Európa építőmestere, a jövő embere volt, hiszen képes volt megtalálni az egyetlen helyes utat, és képes volt előrehaladni is azon.

Felipe González egykori spanyol kormányfő beszédében barátjának nevezte Helmut Kohl egykori kancellárt, akit szavai szerint hivatalos és emberi kapcsolataiban is országa, Európa és az egész világ iránti hűség vezetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.