Tűz

Hatalmas tűz tombol a csernobili tiltott zónában

Huszonöt hektáron ég az aljnövényzet. Az oltásban 125 tűzoltó és 36 tűzoltókocsi vesz részt, helikoptert és repülőgépeket is bevetettek.

2017.06.30 10:55ma.hu

Nagy kiterjedésű tűz pusztít a nyári szárazság miatt a Kijevtől északra fekvő csernobili tiltott zónában, a katasztrófavédelem pénteki jelentése szerint jelenleg 25 hektáros területen ég az aljnövényzet.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint a tűz csütörtökön déltájban ütött ki, majd rövid időn belül húsz hektárra terjedt ki. Az oltásban 125 tűzoltó és 36 tűzoltókocsi vesz részt, és előző nap már bevontak egy helikoptert illetve két repülőgépet is - közölte péntek reggel az ukrán katasztrófavédelem Kijev megyei részlege.

Az előzetes információk szerint a tűz akkor lobbant fel, amikor vasútépítéshez vágtak ki fákat a tiltott területen. Lángra kapott a keletkező erdészeti hulladék és az erdei aljnövényzet.

Sérültekről egyelőre nem érkeztek hírek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.