Szabad szerelem

Németországban mostantól legális a melegházasság

Merkel nemmel szavazott, de pártja több képviselője is támogatta a kezdeményezést.

2017.06.30 10:09ma.hu
Fotó: Reuters

Németországban a szövetségi parlament (Bundestag) pénteken megszavazta a melegházasság bevezetését.

Az ügyet az Angela Merkel kancellár vezette jobbközép CDU/CSU pártszövetség koalíciós társa, a szociáldemokrata párt (SPD) kezdeményezésére vették napirendre. A CDU/CSU ellenezte, hogy tárgyaljanak és szavazzanak a kérdésről, de az SPD az ellenzéki pártokkal összefogva megváltoztatta a Bundestag napirendjét.

A A polgári törvénykönyv házasságról szóló paragrafusának módosítását végül a CDU/CSU legkevesebb 70 képviselője is támogatta, miután Angela Merkel felmentette a frakciófegyelem alól a képviselőket. Így az előterjesztést 393 igen szavazattal, 226 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett elfogadták. A módosítás lényege, hogy azonos nemű párok is házasságot köthetnek.

Angela Merkel közölte, hogy nemmel szavazott, mert számára a házasság egy férfi és egy nő kapcsolatát jelenti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.