Légi közlekedés

Hajtóműbe dobott aprópénz miatt késett öt órát a repülő

Babonából dobta bele az egyik utas.

2017.06.27 14:55MTI

Öt órás késéssel tudott csak felszállni a China Southern Airlines Sanghajból Kantonba tartó Airbus A320-asa, miután az egyik utas babonából aprópénzt dobott a gép hajtóművébe - írta kedden az Airlive.net repülésszakmai blog.

Információik szerint a 80 éves női utas a beszállás előtt szórt aprópénzt a repülőgép egyik hajtóművébe, hogy így kívánjon biztonságos repülést. Az esetet a már a repülőgépen lévő utasok azonnal jelentették, a szakembereknek ezért az egész hajtóművet át kellett vizsgálniuk.

Az összes utast arra kérték, hogy hagyják el a gép fedélzetét. A szakemberek öt órán keresztül keresték az aprókat, egyet találtak a hajtóműben, nyolcat pedig annak környezetében összesen 1,7 jüan (70 forint) értékben.

A gép végül biztonságosan felszállt és az eredeti menetrendhez képest öt órás késéssel biztonságosan landolt célállomásán, Kantonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.