Bűnbandák

Gyerekeket és rendőröket gyilkoltak Mexikóban

Bűnbandák meggyilkoltak 11 embert a mexikói Veracruz államban, köztük négy gyereket, három nőt, egy rendőr tábornokot és két másik rendőrt.

2017.06.25 11:46MTI

Az egyik legveszélyesebb mexikói államban, Veracruzban több rivális drogkartell is működik, köztük a Zetas és a Jalisco Új Generáció.

Fegyveresek Cardel város egyik éttermében lőtték le Camilo Juan Castagne tábornokot, a szövetségi rendőrség veracruzi vezetőjét és további két rendőrt.

Coatzacoalcos városban lelőttek két felnőttet és négy gyereket, mind ugyanannak a családnak a tagjait, Orizaba városban pedig két nőt.

Azóta, hogy Felipe Calderón korábbi államfő 2006-ban hadjáratot hirdetett a drogbandák ellen, több mint 150 ezer embert öltek meg Mexikóban, és mintegy 30 ezer ember eltűnt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.