Baráti tűz?

"Nem ismerte fel" - lelőtte fekete kollégáját egy fehér rendőr

Tévedésből meglőtte egy afroamerikai kollégáját egy fehér rendőr a Missouri szövetségi állambeli St. Louisban.

2017.06.24 09:29MTI

Az afroamerikai rendőr, aki éppen szolgálaton kívül volt, segíteni próbált a háza közelében szerda éjjel három gyanúsítottal szemben intézkedő kollégájának, amikor a feltételezett bűncselekmény helyszínére érkező fehér rendőr, aki nem ismerte fel, meglőtte. A 38 éves sérült rendőrt, aki 11 éve szolgál a testületnél, kórházba vitték, majd kezelés után hazaengedték.

Fotó: KTVI

Az eset egy lopott járműről való jelentéssel kezdődött. A rendőrök a helyszínre siettek, de a gyanúsítottak a kocsiból rájuk lőttek. A rendőröknek sikerült kilőni a gépkocsit, a gyanúsítottak futva menekültek. A környékben lakó szolgálaton kívüli rendőr a zajt hallva szolgálati fegyverével a tetthelyre sietett. Két rendőr a földre parancsolta, majd megismerte és felszólította, hogy keljen fel és lépjen hozzájuk.

Ekkor érkezett a helyszínre egy másik rendőr, aki “feltehetően nem ismerte fel”, és rálőtt – közölte a rendőrség. A 36 éves fehér rendőr több mint nyolc éve szolgált a St.-Louis-i rendőrségnél. A rendőrök két gyanúsítottat elfogtak, a harmadik elmenekült. Az ügyben folyik a nyomozás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.