Pokoli torony

Zárlatos hűtőszekrény okozta a közel 70 ember halálát okozó londoni tűzvészt

A Grenfell Towerben tomboló tűz akkora pusztítást végzett, hogy az áldozatik felkutatása az év végéig is eltarthat.

2017.06.23 12:15ma.hu
Fotó: AFP

A Scotland Yard pénteki tájékoztatása szerint egy zárlatos hűtőszekrény okozta a múlt heti londoni tűzvészt, amelyben a rendőrség becslései alapján 79-en vesztették életüket.

Fiona McCormack, a londoni rendőrség főfelügyelője a Scotland Yard székhelyén tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a Grenfell Tower nevű, múlt szerdán teljesen kiégett toronyház tűzbiztonsági vizsgálatnak alávetett külső burkolóelemei nem feleltek meg a rendőrségi teszten, a tűzvész óta elvégzett próbák során a burkolóelemek szigetelőanyaga rövid idő alatt lángra kapott.

McCormack közölte: a tűz olyan pusztítást végzett, hogy az épület teljes átvizsgálása és az áldozatok felkutatása az év végéig is eltarthat, és nem biztos, hogy minden egyes áldozatot sikerül majd fellelni és azonosítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.