Állatkínzás

Az állatkert szerint semmi baja ennek a mackónak

Az állatvédők viszont másként látják. Szerintük vagy nem kap enni, vagy beteg.

2017.06.22 14:45ma.hu

Egy kínai állatkert láthatóan rossz bőrben lévő medvéjéért aggódnak az állatvédők.

"Tiszta csont és bőr, szánalmasan néz ki, lehet, hogy bántalmazzák. Vagy csak éhes?" - ezzel a szöveggel kerültek ki a Weiboo közösségi oldalra az állatról készült szívszorító fotók, melyek igen gyorsan terjedni kezdtek.

Fotók: Weiboo

A Henan tartományban, Xinxiang városában található állatkert azonban tagadta, hogy a medvének egészségügyi vagy másmilyen gondjai lennének. Szerintük csak azért ilyen sovány, mert még növésben van és vedlik.

A medve "alig múlt egy éves, és éppen olyan növekedési fázisban van, amikor csontjai sokat nőnek, és nem raktároz úgy zsírt, ahogy a kifejlett medvék" - védekezett az állatkert. Az is hozzátették, hogy elég ételt kap, és rendszeresen megvizsgálja az állatorvos.

A z állatvédőket nem sikerült megnyugtatni. Jill Robinson, az Animal Asia vezetője szerint egyértelmű, hogy az állat le van gyengülve: "vagy nem kap elég ételt, vagy valamilyen betegségben szenved."

Az állatkertet egyébként korábban is támadták már az állatvédők, főként "a szakértelem teljes hiánya miatt".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.