Terrortámadás

Késsel támadtak egy repülőtér biztonsági őrére egy Detroit közeli repülőtéren

A merénylő szerint "valamennyi amerikainak pusztulnia kell". Az FBI terrortámadásról beszél.

2017.06.22 07:11ma.hu
Fotó: AP

Késsel támadt egy férfi egy biztonsági őrre helyi idő szerint szerdán délelőtt Michigan állam egyik repülőterén. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint terrorakció történt.

A merénylő, a 49 éves kanadai Amor Ftouhi a kanadai Québecből érkezett az Egyesült Államokba, törvényes úton, először - még a múlt héten - New York államba, majd onnan szerdán a Detroit közelében fekvő Flintbe.

A város nemzetközi repülőterén - az NBC televízió tudósítása szerint - "Allah Akbár!" kiáltások közepette késsel megtámadta a repülőtér egyik biztonsági alkalmazottját. Az arabul beszélő férfit négyen fogták le, köztük a megkéselt biztonsági tiszt. Jeff Neville hadnagyot kórházba szállították, műtétet hajtottak végre rajta, az orvosi jelentés szerint állapota stabil, nem szenvedett maradandó károsodást.

A letartóztatott Ftouhi a rendőrségen azt mondta: "az amerikaiak embereket gyilkoltak Szíriában, Irakban és Afganisztánban, ezért valamennyiüknek pusztulniuk kell".

Az FBI detroiti vezetője, David Gelios sajtóértekezleten közölte: az elkövető egyedül cselekedett, és a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint tette elszigetelt incidens volt, nem része egy nagyobb  összeesküvésnek, vagy terrorakció-sorozatnak.

Donald Trump elnököt folyamatosan tájékoztatták a történtekről. A washingtoni kanadai nagykövetség nyilatkozatban biztosította az amerikai kormányt a "teljes körű együttműködéséről".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.