Terrorizmus

Két helyszínen is riasztották a terrorelhárítókat Belgiumban

Antwerpenben fegyvereknek látszó tárggyal játszó gyerekek, Namurben egy magára hagyott csomag miatt riasztották a terrorelhárítókat szerdán Belgiumban.

2017.06.21 16:38MTI

A La Libre Belgique című lap internetes beszámolója szerint az észak-belgiumi, flamand nyelvű régió, Flandria legnagyobb városában, Antwerpenben szerdán fegyveres fenyegetés miatt, lakossági bejelentés alapján egy időre lezárták a főpályaudvar környékét.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínre érkező terrorelhárító egység előállította a fiatalokból álló csoportot, akiknél "hamis", illetve "játékfegyvereket" találtak.

A rendőrség közleményében arra kérte a lakosságot, hogy semmiféle fegyvernek látszó tárgyat ne hordjanak magukkal közterületen.

A nap folyamán egy magára hagyott csomaghoz riasztották a rendőrséget az ország francia nyelvű, déli tartományában, Vallóniában található Namur város vasútállomására. A beszámoló szerint a környéket a rendőrség kiürítette, a kiérkező tűzszerészek a csomagot "hatástalanították".

A napilap információi szerint úgy az antwerpeni, mint a namuri vasútállomáson feloldották a zárlatot, és újraindult a vonatközlekedés, de abban a nap folyamán még fennakadások várhatók.

Belgiumban megnövekedett a feszültség azt követően, hogy kedd este a brüsszeli központi pályaudvaron egy 36 éves marokkói állampolgárságú férfi robbanóanyaggal, szögekkel és gázpalackokkal megpakolt táskával merénylet akart végrehajtani. Megpróbálta működésbe hozni a szerkezetet, de a robbantás félresikerült, kicsi lett, senkit nem sebesített meg.

A pályaudvart reggel újranyitották, és a közúti közlekedés is helyreállt a fővárosban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.