Terrorizmus

Iszlám Állam - Letartóztattak egy 18 éves fiatalt Hollandiában

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet propagandáját, erőszakos videóit terjesztette, és valószínűleg bombakészítési útmutatásokat is adott.

2017.06.21 12:11MTI

Letartóztattak Hollandiában egy 18 éves fiatalt, aki a gyanú szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet propagandáját, erőszakos videóit terjesztette, és valószínűleg bombakészítési útmutatásokat is adott - közölte szerdán a holland ügyészség.

A férfit hírszerzési információk alapján vették őrizetbe múlt csütörtökön Utrechtben. Előzetes letartóztatását kedden rendelte el a bíróság, de egyelőre nem emeltek vádat ellene.

Hollandiában 2013 márciusa óta az öt fokozatú skálán négyes szintű a terrorkészültség, ami azt jelenti, hogy számítani kell terrortámadásra.

Hollandiából az Iszlám Állam felemelkedése idején több tucatnyian csatlakoztak a terrorszervezet harcosaihoz Irakban és Szíriában. A visszatérő, úgynevezett idegen harcosok súlyos biztonsági kockázatot jelentenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.