Terror

Támadás ért egy segélykonvojt Damaszkusz közelében

Az ENSZ és a Szíriai Arab Vörösfélhold 37 teherautóból álló menetoszlopa a fegyveres ellenzék kezén lévő területekre vitt volna humanitárius segélyt, gyógyszert és élelmiszert 11 ezer embernek.

2017.06.18 18:46MTI

Támadás ért egy segélykonvojt szombat este Damaszkusz közelében - tudatta vasárnap a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC).

Az ICRC tájékoztatása szerint az ENSZ és a Szíriai Arab Vörösfélhold 37 teherautóból álló menetoszlopa a fegyveres ellenzék kezén lévő területekre vitt volna humanitárius segélyt, gyógyszert és élelmiszert 11 ezer embernek Kelet-Harasztába, de kénytelen volt visszafordulni. A Szíriai Arab Vörösfélhold arról számolt be, hogy szombaton, nem sokkal sötétedés előtt érte támadás a konvojt. Az egyik sofőr súlyosan megsérült.

A segélyszervezet közölte azt is: biztonsági garanciákra van szüksége, mielőtt újabb konvojt indít útnak az érintett területen.

Az ENSZ adatai szerint mintegy 600 ezer ember él Szíriában ostromlott területeken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.