Erőszak

Terrortámadás volt Bogotában

Egy robbantásos merényletben három ember életét vesztette, kilencen pedig megsebesültek a kolumbiai főváros, Bogotá egyik elegáns bevásárlóközpontjában, helyi idő szerint szombat délután öt óra körül.

2017.06.18 11:38MTI

Az áldozatok egyike egy 23 éves francia lány volt, míg a másik kettő egy 27 és egy 31 éves kolumbiai nő. A francia állampolgár a helyszínen, a két kolumbiai a kórházban halt bele a sérüléseibe. Négy sebesült válságos állapotban van, egyikük egy 48 éves francia nő – közölte az illetékes kórház.

A rendőrség közlése szerint az ismeretlen tettesek az egyik női mosdóban rejtették el a robbanószerkezetet. Indítékuk nem ismeretes. A bevásárlóközpont tele volt, mert sokan akartak ajándékot venni a vasárnapi Apák napjára. A merénylet után az épületet kiürítették.

Enrique Penalosa, Bogotá főpolgármestere a Twitteren “gyáva terrorista támadásnak” minősítette a történteket. Juan Manuel Santos kolumbiai elnök is elítélte a támadást, és vizsgálatot rendelt el az ügyben.

“Egy ilyen támadás, amelyet egy bevásárlóközpont női mosdójában követnek el egy robbanószerkezettel, gusztustalan, kegyetlen és gyáva tett, és nem nyugszunk, amíg kézre nem kerítjük a felelősöket” – mondta újságíróknak Santos.

Penalosa elmondta: egyelőre nem tudni, ki követhette el a robbantást, és Santos is azt állította, hogy nincsenek a tettes kilétét egyértelművé tevő nyomok.

A Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) és a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) nevű gerillacsoportok elítélték a támadást, és együttérzésüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóival.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.