Londoni merénylet

Párizsba szállították a londoni merénylet három francia áldozatának holttestét

A párizsi Roissy-Charles de Gaulle repülőtéren Francois Bayrou igazságügyi miniszter és a hozzátartozók várták az áldozatok földi maradványait.

2017.06.16 00:58MTI

Hazaszállították csütörtökön a június 3-i londoni merényletben meghalt három francia állampolgár holttestét - közölték repülőtéri források.

A párizsi Roissy-Charles de Gaulle repülőtéren Francois Bayrou igazságügyi miniszter és a hozzátartozók a sajtó távollétében fogadták a áldozatok földi maradványait szállító repülőgépet, amely nem sokkal dél után landolt a francia fővárosban.

Június 3-án késő este három terrorista egy bérelt fehér Renault furgonnal felhajtott a London híd járdájára, gyalogosokat gázolt el, majd a közeli piac, a Borough Market környékén sok embert megkéselt. Nyolc embert megöltek, legalább ötvenet pedig megsebesítettek. A támadókat a rendőrség agyonlőtte.

Az első francia áldozat, a 26 éves Alexandre Pigeard felszolgálóként dolgozott Londonban, ahol nyolc hónapja élt. Őt a munkahelyén, egy bár teraszán szúrta le az egyik támadó. A 36 éves Sébastien Belanger séfként dolgozott a Coq d,argent nevű francia étteremben, a londoni Cityben, őt az utcán késelték meg. A harmadik francia áldozat, a 45 éves Xavier Thomas holttestét pedig négy nappal a merénylet után találták meg a Temzében. Őt feltehetően vagy elgázolta a furgon és emiatt a vízbe esett vagy pedig a gázolástól tartva beugrott folyóba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.