Németország

Lövöldözés egy müncheni vasútállomáson, több sérült

Lövöldözés történt kedden egy müncheni vasútállomáson, több ember megsebesült, az elkövetőt elfogták.

2017.06.13 10:30MTI

A rendőrség tájékoztatása szerint az eset a városi gyorsvasút (S-Bahn) Unterföhring nevű állomásán történt. Egy rendőrnő súlyosan megsebesült, sajtójelentések szerint a fején találta el az egyik lövés, őt életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Megsebesült két járókelő és az elkövető is, akit elfogása közben ért találat.

Nem terrortámadás történt, és a rendőrség ura a helyzetnek - mondta egy szóvivő a Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatárságnak.

A Münchener Merkur című lap szemtanúkra hivatkozó beszámolója szerint az esetet egy verekedésbe torkolló vita előzte meg. A megsebesült rendőrnő igazoltatni akart egy verekedőt, aki azonban elragadta a rendőrnő fegyverét és lövöldözni kezdett.

A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, egy terrorelhárító alakulatot is mozgósítottak. A környéket lezárták, az állomást kiürítették, a vonatközlekedést leállították.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.