Tragédia

Tizenegyen meghaltak egy oroszországi buszbalesetben

A zarándokokat szállító busz egy 25-30 méter magas töltésről gurult le. A sérültek szállítására Il-76-os repülőgépeket és Mi-8-as helikoptereket is készültségbe helyeztek.

2017.06.12 07:08MTI

Tizenegy ember életét vesztette és mintegy negyvenen megsérültek, amikor vasárnap lefordult egy töltésről egy zarándokokat szállító autóbusz az oroszországi Petropavlovszk-Zabalkajszkij környékén - írja az MTI.

Az első jelentések szerint a sofőr elveszthette uralmát a jármű fölött a Bajkál szövetségi autópálya egy nehéz, felújítás alatt álló szakaszán. A szalagkorlátot és a közlekedési táblákat az útmunkálatok idejére eltávolították. A jármű egy 25-30 méter magas töltésről gurult le.

A baleset Hohotuj község környékén történt. A zarándokok Csitába tartottak, miután felkeresték a csihoji Varlaam szerzetes remete hajlékát Urluk faluban.

A közlekedési rendőrség Moszkvából vezényelt szakértőket a helyszínre a baleset körülményeinek kivizsgálására. A mentésben mintegy száz ember vett részt. A sérültek szállítására Il-76-os repülőgépeket és Mi-8-as helikoptereket is készültségbe helyeztek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.