Állatkínzás

Borzasztó körülmények között tartja ménesét Jakabszálláson egy nő

Egészen elképesztő állatkínzáshoz riasztották a minap az állatvédőket. Jakabszállás környékén egy idős asszony borzalmas körülmények között tartja lovait, de hasonlóan bánásmódban részesíti birkáit és kecskéit.

2017.06.10 15:35ma.hu

Összesen 48 lovat találtak, amelyek beltenyészettel szaporodtak, ez pedig súlyos állatkínzásnak számít. Szabadon kószálnak a környéken, ráadásul rendkívül vadak, teljes terrorban tartják a helyieket. Az elhullott állatokat a kutyák marcangolják szét, ennek az állatvédők számos nyomát megtalálták a helyszínen. A gazdát azonban mindez egyáltalán nem érdekli - írja az Állatportál.

"A rendőrség is megjelent már nála, ők sem hittek a fülüknek. Azt állítja, hogy a lovak szabadnak születtek, így nem kell őket karámba zárni. Nem foglalkozik velük, némelyik csont sovány. Úgy véli, elég, ha a lovak ózont esznek. Mindenki előtt állította: szerinte nem másért, csak a lovak húsa miatt akarjuk elszállíttatni az állatokat" - értetlenkedett a lómentésre szakosodott állatvédő, Révai Ildikó.

Az állatvédők most minden követ megmozgatnak, hogy mielőbb biztonságos helyre vihessék az állatokat. Az elszállítás költségei azonban rendkívül sokba, több százezer forintba kerülnek, így segítséget kérnek azon állatszerető emberektől, akik a szívügyüknek érzik a patások sorsát.

Kérjük, aki tudja támogatni őket ebben, az tegye meg. Az alábbi számlaszámokon lehet adományozni.

Számlaszám:
11773315-01247804-00000000
Révainé Peti Ildikó
OTP
iban: HU15 1177 3315 0124 7804 0000 0000
swift: OTPVHUHB

Előre is köszönjük a segítséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.