Trumpistan

Az amerikai elnök ismét bírálta a londoni polgármestert

A brit liberális demokraták vezetője szerint az amerikai elnök megsértette az angol értékrendet.

2017.06.06 04:30MTI

Donald Trump ismét bírálta Sadiq Khan londoni polgármestert.

Az amerikai elnök hétfőn délelőtt újabb Twitter-bejegyzést szentelt a londoni politikusnak, úgy vélte, hogy Khan "szánalmas kifogást" talált arra a korábbi közleményére, miszerint a londoniaknak nincs okuk riadalomra.

Trump vasárnap hajnal óta bírálja London polgármesterét. A szombat este, a brit fővárosban elkövetett terrorakció után egyik Twitter-üzenetében azzal vádolta meg Khant, hogy közleményével elbagatellizálja a fenyegetést. A polgármester nem reagált, szóvivője azonban a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva közölte: Khan arra utalt, hogy a város lakóinak nem kell megrémülniük, ha több rendőrt látnak az utcán. Amúgy Khan eredeti közleményében is az szerepelt, hogy a nagyobb rendőri jelenlét, nem a terrortámadás miatt "nincs ok riadalomra".

Trump megjegyzéseit ellenérzéssel fogadták, mind az Egyesült Királyságban, mind az Egyesült Államokban. A brit liberális demokraták vezetője szerint az amerikai elnök megsértette az angol értékrendet. Theresa May megjegyezte: Khan jó munkát végzett. Az Egyesült Államok Polgármesteri Konferenciája - amely 1400 amerikai várost tömörítő laza szervezet - közleményt adott ki és ebben szintén a londoni polgármester mellé állt.

Khan London első muszlim polgármestere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.