Kína

Felgyújtotta a sofőr a buszt, 11 kisgyerek égett halálra

A rendőrség szerint a sofőr mindent előre kitervelt.

2017.06.02 14:21MTI

A buszon koreai és kínai óvodás kisgyerekek utaztak, közülük tizenegyen meghaltak, valamint az egyik tanáruk és maga a busz vezetője is meghalt a múlt hónapban történt gyújtogatásban, Kínában.

A hatóságok benzin nyomait találták az utastérben, valamint a vezetőülés mellett találtak egy öngyújtót is. A lángok innen csaptak fel.

A sofőrnek állítólag abból lett elege, hogy az óvoda nem fizette ki neki a túlóráit és az éjszakai pótlékot. A Yonhap dél-koreai hírügynökség viszont úgy tudja, hogy előző nap átadták neki a felmondólevelét.

A rendőrség szerint a sofőr mindent előre kitervelt. Azért gondolják így, mert egy dízelbuszban találták meg a benzineskannát, a buszvezető pedig nem dohányzott.

Kim Mi Szok szerint, aki a meghalt gyerekek szüleit képviseli, a hatóságok csak rá akarják kenni a történteket, a videó ugyanis szerinte nem bizonyítja, hogy a sofőr lett volna a tettes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.