Kivégzés

Nyakig a földbe ásták és halálra kövezték a házasságtörő férfit

A kivégzést több százan nézték végig a dél-szomáliai Ramo Adejben.

2017.05.29 15:15MTI

Szomáliai szélsőségesek halálra köveztek egy férfit, akit egy saría bíróság házasságtörésért elítélt - írta honlapján a BBC brit közszolgálati média.

A 44 éves Dajov Mohamed Hasszant nyakig földbe ásták, majd az al-Shabaab iszlamista milícia harcosai halálra kövezték. A kivégzést több százan nézték végig a dél-szomáliai Ramo Adejben.

Hasszant azért ítélték el, mert házasságtörő viszonyt folytatott egy elvált asszonnyal, akit teherbe is ejtett. A nőnek azt hazudta, hogy az iszlám törvények szerint feleségül vette egy vallási elöljáró előtt. A férfinak a szeretőjén kívül két felesége volt – mondta el egy helyi tisztségviselő.

Szomáliának az iszlamisták fennhatósága alatt álló területein időről időre sor kerül hasonló barbár büntetésekre. 2014-ben egy kamasz fiút halálra köveztek, mert megerőszakolt egy nőt. 2008-ban egy házasságszédelgés vádjával elítélt fiatal lányt öltek meg hasonló módon.

Az al-Shabaab a szomáliai kormány megbuktatásáért küzd, és bevezetné az iszlám törvénykezést a kelet-afrikai országban. A milícia az Afrikai Unió csapatainak beavatkozása után kiszorult a városokból, de vidéken továbbra is jelentős hátországa maradt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.