Terror

Így ment a manchesteri terrorista a támadás éjszakáján robbantani

Mindössze néhány órával a tömeggyilkosság előtt rögzítette a felvételeket egy biztonsági kamera.

2017.05.28 12:22ma.hu

Az Independent hozta le elsőként a Greater Manchester Police felvételeit, amin Salman Abedi, a líbiai származású terrorista mindössze néhány órával a 22 halálos áldozatot követelő merénylet előtt látható. A térfigyelő kamerák felvételein jól látható, hogy a 22 éves merénylő fekete mellényt, barna sapkát és szemüveget visel.

A Híradó szerint a nyomozás jól halad: azonosították azt a belvárosi lakást, ahol a merénylő a robbantás előtt tartózkodott, és ahonnan elindult a Manchester Arenába, illetve ahol a robbanószerkezetet a rendőrség gyanúja szerint összeszerelhették. Eddig 13 embert vettek őrizetbe a hétfő éjjeli merénylettel összefüggésben, és további 14 ember felkutatása folyamatban van. Sok információt sikerült összegyűjteni Abediről, a kapcsolatairól, a pénzügyeiről, arról, hogy merre járt, hogyan szerelték össze a pokolgépet, illetve általában az összeesküvésről – közölte a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.