Szíria

Legkevesebb 80 civillel végeztek a koalíció légicsapásai Szíriában

Legalább 80 civil, köztük 33 gyermek halt meg csütörtökön Szíriában az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légicsapásaiban.

2017.05.26 16:55MTI

A korábbi hírekkel ellentétben jóval több, nem 35, hanem legalább 80 civil, köztük 33 gyermek halt meg csütörtökön Szíriában az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légicsapásaiban - helyesbített pénteken az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A támadás Deir-ez-Zór tartomány keleti részén, az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezet ellenőrzése alatt álló kelet-szíriai városban, Majadínban történt.

“Ez az eddigi legtöbb áldozatot szedő bombázás, amely Szíriában lévő dzsihadisták családjait érte” – mondta Rámi Abdar-Rahmán, az OSDH igazgatója. Majadínban szerdán 14, csütörtökön pedig 37 civil áldozatot követeltek a légicsapások, így a pénteki áldozatokkal együtt 132-re nőtt a megölt civilek száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.