Rekord fogás

90 millió szál cigarettát foglaltak le az antwerpeni kikötőben

Rekordmennyiségű, 90 millió szál csempészett cigarettát foglaltak le az észak-belgiumi Antwerpen nemzetközi kikötőjében.

2017.05.26 14:13MTI

A belga adó- és vámhivatal információi szerint a nemzetközi együttműködésben dolgozó vámhatóság emberei az egyiptomi Port-Szaíd kikötőjéből érkezett hajó konténereiben leltek a nagy mennyiségű dohányra.

Mont elmondták, a lefoglalt áru nem rendelkezik Belgiumban forgalmazási joggal. A cigaretta az úgynevezett "cheap white" kategóriába tartozik, ami azt jelenti, hogy az árut hivatalos engedéllyel rendelkező, Európán kívüli gyártó üzemében készül, forgalmazását ugyanakkor csempészet útján, kizárólag a feketepiacon bonyolítják.

Az ilyen áru - így az Antwerpenben lefoglalt cigaretta sem - nem számít hamisítványnak - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.