Manchesteri merénylet

A mobiltelefonja mentette meg egy nő életét a manchesteri robbantáskor

Egy anyacsavar átszakította a középső ujját és az arccsontját, mégis szerencsének mondhatja magát, mert életben maradt.

2017.05.26 09:43ma.hu
Fotó: BBC

A mobiltelefonja mentette meg egy walesi nő életét a hétfő hajnali manchesteri terrortámadásban - írja a BBC.

Lisa Bridgett éppen telefonált a Manchester Arénában, amikor nem sokkal az Ariana Grande koncert vége után felrobbantotta magát az öngyilkos merénylő.

A pwllheli nő így is súlyosan megsérült: egy anyacsavar átlőtte a középső ujját, és az arccsontját átszakítva az orra közelében állt meg. Férje szerint így is szerencsésnek érezheti magát, hiszen a telefon nem csak lelassította, hanem el is térítette a csavart - és ezzel megmentette az életét.

Bridgett a lányával és annak egyik barátnőjével vett részt a koncerten. Férje, Steven azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy már jobban van, és nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy életben maradt. A nőt többször is megműtötték, a fejsérülésein kívül a bokája is eltört, és a combján is megsebesült.

A hétfői manchesteri terrortámadásban 22 ember meghalt, 64-en pedig megsebesültek. Eddig nyolc embert tartóztattak le az ügyben, a merényletet a líbiai származású Salman Abedi követte el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.