Természeti csapás

Tűzvész és árvíz pusztít Oroszországban

A természeti csapás miatt rendkívüli állapotot hirdettek ki három orosz régióban.

2017.05.25 11:57ma.hu
Fotó: AFP

Szövetségi szintű rendkívüli állapotot hirdettek ki az oroszországi Irkutszki megyében és a Krasznodari területen tűzvész, a Sztavropoli területen pedig árvíz miatt.

A katasztrófa-elhárítási kormánybizottság csütörtökön megjelent közleménye szerint az érintett régiók szövetségi forrásokért folyamodhatnak a rendkívüli helyzet felszámolása végett.

A tűz, amelynek terjedéséhez a nagy meleg és az erős szél is hozzájárul, tíz településen 144 lakóépületet, mintegy 300 hétvégi házat, valamint két fakitermelő és egy fafeldolgozó üzemet pusztított el. A Krasznodari területen, ahol 129 lakóház égett le, és 533-an maradtak fedél nélkül, két ember életét vesztette.

Krasznodar környékén a védekezést Vlagyimir Pucskov, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős miniszter személyesen irányítja.

Sztavropol körzetében 333 lakóház került víz alá. A pjatyigorszki egyházmegye templomaiban csütörtökön imádságot tartanak azért, hogy álljon el az eső.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.