Menekülthullám

Felborult egy menekülteket szállító hajó, legalább húsz ember a tengerbe veszett

A hajón legalább kétszázan zsúfolódtak össze. Az áldozatok között kisgyerekek is vannak.

2017.05.24 13:36ma.hu
Fotó: AFP

Felborult egy több száz menekültet szállító hajó Líbia partjainál, legalább húsz ember fulladt a tengerbe - jelentette a mentést végző olasz parti őrség szerdán.

Az olasz hatóságok információi szerint a vízi járművön legalább kétszázan, más források szerint ötszázan utaztak. A baleset a líbiai partoktól harminc tengeri mérföldre történt.

A feltételezések szerint a hajót egy erősebb hullám borította fel, ami szabályosan a vízbe repítette az embereket. A helyszínre elsőként az olasz parti őrség egysége érkezett és megkezdte a mentést.

A közlések szerint a halálos áldozatok száma még növekedhet.

A tengeri mentésben egy másik jármű, a közelben tartózkodó vontatóhajó, valamint a máltai székhelyű Moas nem kormányzati szervezet (NGO) hajója is részt vesz. A Moas szintén azt közölte, hogy több holttestet emeltek ki a vízből, közöttük nagyon kicsi gyerekeket is.

Az olasz parti őrség hangsúlyozta, hogy ezzel egy időben további 14 mentési akció zajlik a Földközi-tengernek ebben a térségében, a líbiai és az olasz partok között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.