Manchesteri robbantás

Szomszédja szerint nem tűnt erőszakosnak a manchesteri merénylő

A férfi szerint Salman Abedi "rendkívül csendes" volt, és gyakran jártak át hozzá a barátai.

2017.05.24 12:13ma.hu
Fotó: AFP

Donovan Kinsey, a hétfői manchesteri merényletet elkövető Salman Abedi egyik szomszédja szerint a férfi nagyon csendes volt, de gyakran jártak át hozzá a barátai.

"Általában kapucnis felsőt és farmert viselt, időnként tradicionális ruhákat hordott" - nyilatkozott a 29 éves férfi az újságíróknak szerdán.

"Nem tűnt erőszakosnak, rendkívül csendes volt. Viszonylag sokszor láttam bemenni hozzá embereket, de ezenkívül egy hangot sem lehetett hallani a családról. Egy idősebb nő, egy gyerek és két fiatal férfi lakott vele.

Arra a kérdésre, hogy a család vallásos volt-e, Kinsey azt mondta: "Az öltözködésük alapján inkább igen, de nem beszéltem velük annyit, hogy pontosan meg tudjam állapítani."

A szomszédot sokkolták a történtek, szerinte gyáva és undorító dolog gyerekekre támadni.

Mint fogalmazott, a környék multikulturális, de mindenki jól megfér egymás mellett, senki nem számított rá, hogy tragédia történjen.

Theresa May kedden elrendelte a legmagasabb fokú terrorkészültséget. Időközben több áldozat nevét közölték, két lengyel állampolgár is meghalt a támadásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.