Válság

Szakértő: Észak-Korea zsarolásra használja a rakétákat

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem koreai tanszékének vezetője szerint Észak-Korea zsarolásra használja a rakétakísérleteket, az a célja, hogy jobban odafigyeljen rá a nemzetközi politika.

2017.05.24 00:30MTI

Csoma Mózes az M1 aktuális csatornán kedden azt mondta, az észak-koreai propaganda lényege, hogy veszélyesnek, kiszámíthatatlannak láttassa az országot. Azt akarják elérni, hogy komolyan vegyék őket.

Phenjan legfőbb célja bebetonozni és nemzetközileg elismertetni a rezsimet, valamint elkerülni azt, hogy az Egyesült Államok megtámadja őket - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.