Tragédia

Robbanás egy koncerten a manchesteri arénában - sok halott - videó

Legalább 19-en meghaltak és közel hatvanan megsérültek, amikor a brit manchesteri arénában robbanás történt az Ariana Grande koncert után.

2017.05.23 06:25ma.hu

A manchesteri rendőrségi jelentés szerint hétfőn helyi idő szerint 22:35-kor riasztották a hatóságokat az Ariana Grande koncert alatt a Manchester arénában történt robbanás miatt, amely során legalább 19-en életüket vesztették, és legalább 50-en sérüléseket szenvedtek. A koncerten tízezernél is többen vehettek részt, a detonáció a csarnokon kívül következett be, akkor, amikor a közönség tagjai éppen hazaindultak a rendezvény után.

A rendőrség, amíg nem tisztázta a tragédiát, terrorcselekményként kezeli az ügyet. Az amerikai hatóságok szerint öngyilkos merénylet történhetett, egy mgasrangú amerikai tisztviselő szerint azonban ezek titkosszolgálati előzetes információkon alapulnak, és csak az eshetőséget vetik fel.

A sebesülteket hat kórházban kezelik, a rendvédelmi és terrorellenes szervek minden erejükkel vizsgálják a robbanás körülményeit. A hatóságok éjszaka leállították a tömegközeledést a helyszín környékén, a városból kivezető utakat pedig lezárták. Arra kérik az embereket, maradjanak éberek, figyeljenek jobban mindenre.

Terrorakciónak minősítették



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.