Thaiföld

Pokolgép robbant egy bangkoki kórházban

Pokolgép robbant a thaiföldi főváros, Bangkok egyik kórházában hétfőn, a támadásban 24-en könnyebben megsebesültek.

2017.05.22 10:23MTI
hirdetés

A sebesülések nagy részét üvegszilánkok okozták. Egyelőre senki sem jelentkezett a 2014-es katonai puccs harmadik évfordulóján végrehajtott merénylet elkövetőjeként.

A támadás célpontja a nyugalmazott katonatisztek körében népszerű Mongkut Király Kórház volt, amely Bangkok központjában található. A pokolgépet az egészségügyi létesítmény recepcióján, a számlabefizető részlegen helyezték el. A helyiség közelében található a VIP-pácienseknek fenntartott szoba. A robbanás hatósugara mindössze 2-3 méter volt, a kórházat nem kellett kiüríteni.

Katonatisztek körében népszerű kórház volt a célpont (Fotó: Twitter)

“Robbanószerkezet volt, megtaláltuk a darabjait” – mondta el a helyi rendőrség tűzszerészegységét vezető Kamtorn Aucsaroen. “Jelenleg a biztonsági kamerák felvételeit vizsgáljuk.”

A hatóságok korábban azt feltételezték, hogy a robbanást egy szivárgó gázvezeték vagy egy meghibásodott klímaberendezés okozhatta. A thai királyi hadsereg nyomozást rendelt el a támadás ügyében. Egy héttel korábban a thaiföldi nemzeti színház előtt robbant pokolgép, akkor két nő könnyebben megsebesült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.