Halálhegy

Egy hegymászó meghalt, egy pedig eltűnt a Mount Everesten

Az ötvenéves alabamai már a harmadik halálos áldozat a tavaszi mászószezonban.

2017.05.21 19:59ma.hu
Fotó: AFP

Egy amerikai hegymászó meghalt, egy indiai pedig a csúcsról való visszatérés közben eltűnt a Mount Everesten - közölték helyi expedíciószervezők vasárnap.

Az ötvenéves alabamai Roland Yearwood a csúcs közelében vesztette életét, de halálának körülményeiről még nem sikerült tájékozódni - mondta el Murari Sharma, a kathmandui székhelyű Everest Parivar Expedíciós iroda munkatársa.

Az indiai mászó, Ravi Kamar a hegyről lefelé vezető úton lett rosszul. Sajnos, nem sikerült eljutnia a legközelebbi táborig, az őt kísérő nepáli sherpa viszont elérte a 8000 méteren fekvő tábort. A sherpa szintén rossz állapotban van: fagyási sérülései vannak és oxigén-palack segítségével lélegzik.

Egy három sherpából álló mentőcsapat repült helikopterrel a kettes számú táborba, hogy megkeressék az eltűnt mászót. A hírek szerint Kamar és vezetője szombat délután fél kettőkor érte el a 8848 méter magas csúcsot, és már alig találkoztak hegymászókkal, amikor elindultak lefelé.

Yearwood az Everesten elhunyt harmadik halálos áldozat az idei tavaszi mászószezonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.