Törökország

Két minisztérium alkalmazottai ellen adtak ki elfogatóparancsot a török puccskísérlet kapcsán

Az energiaügyi és az oktatásügyi minisztérium 85 alkalmazottja ellen adtak ki elfogatóparancsot kedden Törökországban annak gyanújával, hogy kapcsolatban állnak a tavaly július 15-ei puccskísérlet összeesküvőivel - jelentette a CNN Türk török hírtelevízió.

2017.05.16 11:53MTI
hirdetés

A beszámoló szerint az energiaügyi tárcától 60, az oktatásügyitől 25 ember ellen rendelték el a kényszerintézkedést.

Ankara az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát teszi felelőssé a hatalomátvételi incidensért.

Az igazságügyi minisztérium május eleji adatai alapján az elmúlt 10 hónapban 48 636 embert helyeztek előzetes letartóztatásba az államcsínykísérlettel összefüggésben. Összesen 149 833 ember esetében indult eljárás Törökországban, köztük katonák, rendőrök, bírák, ügyészek, egyetemi tanárok, üzletemberek, újságírók és minisztériumi alkalmazottak ellen.

Mindemellett több mint 100 ezer embert elbocsátottak vagy felfüggesztettek állásából.

Donald Trump amerikai elnök kedden a Fehér Házban fogadja Recep Tayyip Erdogan török államfőt. A két vezető találkozójának legfőbb témája az előzetes értesülések alapján a szíriai helyzet lesz, de várhatóan szóba kerül Gülen sorsa is, akinek letartóztatását, illetve kiadatását Ankara már többször kérelmezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.