Zikaláz

Megszűnt a zikaláz miatt kihirdetett szükségállapot Brazíliában

Brazíliában bejelentették, hogy véget ért az egészségügyi szükségállapot, amelyet a zikavírus elterjedése miatt hirdettek ki 18 hónapja.

2017.05.12 07:42MTI

A szúnyogcsípéssel terjedő vírus olyan betegséget okoz, amely súlyosan károsíthatja az anyaméhben fejlődő magzatot, és kóros kisfejűséget okozhat. A terhes nőket emiatt eltanácsolták a fertőzött vidékek felkeresésétől. A zikaláz a nyugati félteke tucatnyi országában felbukkant.

Brazília a kór elterjedésére szúnyogirtó kampánnyal válaszolt, amely a megbetegedések rohamos csökkenéséhez vezetett. Az egészségügyi minisztérium csütörtöki adatai szerint a januártól április közepéig terjedő időszakban 95 százalékkal kevesebb eset jelentkezett, mint az előző év azonos időszakában, ami lehetővé tette a szükségállapot feloldását. Ez az azonban nem jelenti azt, hogy nem figyelik a további eseteket – közölte a minisztérium illetékese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.