Kiberbűnözés

Észak-koreai hackerek támadtak külföldi bankokat

Észak-koreai hackerek állhatnak több mint 30 ország bankja ellen 2015 és 2017 között elkövetett kibertámadások sorozata mögött.

2017.05.11 13:08MTI

Az NHK japán állami televízió az amerikai Symantec kiberbiztonsági vállalatra hivatkozott a tudósítósában. Az értesülés szerint az észak-koreai hackerek által bevetett kártékony számítógépes program megfertőzte a bangladesi központi bank számítógépes rendszerét. A behatolás eredményeképpen 81 millió amerikai dollárt utaltak át a Fülöp-szigetekre, ahol az részben bűnözők kezébe került.

A Symantec szakértőinek adatai szerint a csalók ugyanazokat az azonosító kódokat használták, amelyek segítségével behatoltak a Sony Pictures Entertainment japán-amerikai filmforgalmazó céghez, miután az Kim Dzsong Unt észak-koreai vezetőt parodizáló és az észak-koreai diktátor meggyilkolását ábrázoló vígjátékot akart megjelentetni. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint észak-koreaiak álltak a történtek mögött.

Hasonló számítógépes kódokat használtak az egyik vietnami bank ellen is, akkor egymillió dolláros kárt okoztak az elkövetők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.